Rok české hudby: Filharmoniště | hudebně-výtvarný workshop | komentované procházky

21.4.2024 11:00 - 17:00

Vstupenky v předprodeji ZDE

Muzeum se připojuje k oslavám Roku české hudby a 200. výročí narození Bedřicha Smetany. Při této příležitosti jsme přichystali tematicky laděný program spojený s tvorbou a životem jednoho z našich nejvýznamnějších hudebních skladatelů.

14.00 | Filharmoniště: Letem světem na osmi strunách | pro děti
Koncert vážné hudby pro nejmenší posluchače (doporučený věk 0+) a jejich rodiče. Gadrew Way (houslové duo Gabriela Vermelho a Ludmila Budínská) na hudební cestě po celém světě. Posluchači se seznámí s Paganinim, Bartókem, Mozartem i Dvořákem, zazní hudba lidová, filmová i ta z exotických zemí. Koncert trvá přibližně 45 minut bez pauzy.
Vstupné: od 3 let 120 Kč (do 3 let zdarma), dospělý doprovod 80 Kč. Vstupenky je možné zakoupit online ZDE.

11.00 - 13.00 a 15.00  - 17.00 | Vltava | pro děti 
Lektor Marcel Ramdan si pro vás se svými kolegy přichystal dvouhodinový rodinný hudebně - výtvarný workshop inspirovaný tvorbou Bedřicha Smetany, který má dvě části: 
1) hudební část Hudba všemi smysly - seznámíte se s různými hudebními nástroji a složíte skladbu a 2) výtvarná část - společně vytvoříme modely řeky Vltavy
Workshop není věkově omezený a zúčastnit se ho může kdokoliv, doporučujeme zejména pro rodiny s dětmi. Kapacita workshopu je omezená - max. 32 lidí / jeden blok workshopu. Sraz 5 minut před začátkem u pokladny, kde si vás lektoři rozdělí do dvou skupin. 
Vstupné: 130 Kč / osoba (dítě do věku 10 let musí mít s sebou min. jeden dospělý doprovod). Vstupenky je možné zakoupit online ZDE.

11.00 a 15.00 | Po stopách Bedřicha Smetany v Roztokách
Věděli jste, že na jaře roku 1857 Bedřich Smetana krátce pobýval a tvořil v Roztokách? A co s tím má společného jeho busta umístěná v zámeckém parku? Historičky Marcela Šášinková a Lucie Váchová vás provedou místy spojenými se slavným hudebním skladatelem, seznámí vás s detaily a společně dorazíte až do vily Mia čp. 79, nejstarší nájemní vily v Tichém údolí, v níž Smetana našel klidné a inspirativní útočiště pro svou tvorbu. 
Sraz: v zámeckém parku u busty Bedřicha Smetany. Kapacita prohlídky je omezená - max. 30 osob / prohlídka. 
Vstupné: 30 Kč

 

       

Galerie: 
Rok české hudby ve Středočeském muzeu v Roztokách u Prahy