A opět tu máme inspiraci Tradinářem. Vzali jsme to hopem skokem a za pár hodin jsme upekli perníčky. A za nás vůbec poprvé!
Upřímně se nám zdají být tak krásné, jako od stánku z adventního trhu.
Recept je jednoduchý, stačí ho dodržet.
Těsto:
350 g hladké mouky
130 g moučkového cukru
2 lžíce hořkého kakaa
30 g másla
2 vejce
1/2 lžičky jedlé sody
1 lžička mletého perníkového koření
1/4 lžičky skořice
3 lžíce medu
1 vejce na potírání perníčků
Těsto vypracujeme, necháme den, nebo dva odležet a pečeme na 170 stupňů cca 7 minut.
Sníh:
1 bílek
150 g prosátého moučkového cukru
1 lžička citronové štávy
Z bílku a cukru vyšleháme hustý sníh, naplníme jím zdobící sáčky a malujeme.
Na příště si přichystejte materiál na zdobení tzv. Polazu, což je vánoční ozdoba pod lustr, či nad jídelní stůl rovněž z Tradináře. Nashromáždit si můžete šištičky, hvězdičky z pomerančové kůry, oříšky, jmelí a mašličky. Zkrátka co vás napadne k adventnímu zdobení. A uvidíme co nám z toho vznikne :-).
Výtvarka z muzea | Perníčky
U Vás doma :)
30.11.2020 - 3.1.2021 0:00 - 23:45
Video: