Roztoky slavily malováním a hudbou

Den vydání
Sobota, 6. Září 2014

Na Malířský plenér navázal koncert Filharmonického komorního orchestru, lidé byli nadšeni!

Desítka výtvarně nadaných a pro malování nadšených účastníků MALÍŘSKÉHO PLENÉRU malířky Adély Karger rozneslo své skicáky po zákoutích roztockého Tichého údolí. Stejně jako zhruba před 100 lety Zdenka Braunerová, významná průkopnice umění, výtvarnice, ilustrátorka a dekoratérka, která se do zdejší krajiny zamilovala počátkem 20. století (její tatínek zde zakoupil letní rodinné sídlo, kde si nechala zbudovat ateliér – ten je od r. 1974 ve správě Středočeského muzea). Stalo se tak v rámci DNŮ EVROPSKÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ, do kterých se v sobotu 6. září 2014 zapojilo i Středočeské muzeum v Roztokách s podporou Města Roztoky.

Vrcholem slavnostního dne bylo vystoupení Filharmonického komorního orchestru, který během téměř hodinu trvajícího koncertu zahrál díla od J. V. Stamice, Josefa Suka a Antonína Dvořáka. Na nádvoří zámku si koncert vážné hudby vyposlechla zhruba stovka nadšených diváků, kteří hudebníky odměnili dlouhotrvajícím potleskem.

U příležitosti 80 let od úmrtí Zdenky Braunerové vydalo v těchto dnech Středočeské muzeum publikaci s názvem Zdenka Braunerová (ne)obyčejný život malířky.

Středočeské muzeum věří, že sobotní koncert vážné hudby je začátkem nové tradice hudebních podvečerů na zámku.

PřílohaVelikost
Microsoft Office document icon Roztoky slavily malováním a hudbou238.5 KB
Galerie
Malířský plenér (Adéla Karger – vlevo s jednou z účastnic)